Home » News » Geitner-trainer meeting: news en veranderingen vanaf 2019

Geitner-trainer meeting: news en veranderingen vanaf 2019

Gepubliceerd op 21 augustus 2018 12:44

Op 18 augustus 2018 hebben de Geitner-trainers en Michael Geitner elkaar ontmoet. We waren in Ingelheim, dit is een stad vlakbij Mainz in Rheinland-Pfalz. Michael Geitner heeft ons in deze meeting uitgelegd, wat in 2019 nieuw is en verandert. Hier een kleine samenvatting over het belangrijkste nieuws voor mijn lesklanten en toekomstige trainers.

 

Equikinetic:

Vanaf nu geldt een nieuwe tijdsysteem voor de Equikinetic. In plaats van 7 niveaus zijn er nu maar 3 niveaus. De ervaring laat zien,  dat niveau 1 tot 3 absoluut voldoende is om een paard goed te trainen en niet te veel van het paard te eisen.

Bovendien komt in 2019 een nieuw Equikinetic boek op de markt. Het boek is Duitstalig, maar er is ook een Engelse versie in planning.

 

Dual-Aktivierung:

Mijn les-klanten kennen al de actuele trainingsversie, maar nu komt er ook eindelijk een boek met de actuele versie op de markt. Er is zoveel verandert in de afgelopen 5 jaar, dat dit echt nodig was.  Het boek wordt verwacht in april 2019, Duitstalig.

 

Opleiding trainer voor Dual-Aktivierung en Equikinetic:

Tot nu toe moest je voor de trainersopleiding 3x naar Bayern. Het nieuwe opleidingsprogramma is verbeterd. De theorie kan je gerust via een onlinecursus studeren. Voor elk onderwerp is er een document en een filmpje. In het filmpje wordt de inhoud door Michael Geitner in eigen woorden uitgelegd en met foto's en voorbeelden voorzien.  Voor het praktijk gedeelte en examen hoef je nu maar 1x naar Bayern voor 7 dagen. Ook nadat je geslaagd bent, kan je altijd online de inhoud van je cursus nalezen.

 

Samenwerking met Horst Becker:

Geitner-trainers krijgen elk jaar een mooie keuze aan vervolgopleidingen aangeboden. Naast de trainersopleiding voor Equi-Classic-Work, Neurokinetic®  en longen-walking, mag je ook bij andere bekende trainers vervolg opleidingen doen. Omdat de cursussen van Horst Becker zo een succes zijn en de navraag zo groot is, worden vanaf 2019 meer cursussen met verschillende inhoud van Horst Becker aangeboden.

Natuurlijk worden ook  cursussen van andere bekende trainers, b.v. van Gerd Heuschmann (anatomie expert en schrijver), Eberhard Weiß (dressuurtrainer en schrijver), Bit-cursus met Karl-Friedrich Holleuffer en nog veel meer aangeboden.

Dus wie er na zijn trainer-opleiding graag nog meer wil leren, krijgt hier een uitstekend cursus aanbod, alleen voor Geitner-trainers.

 

 

 

Het nieuwe tijdschema voor de Equikinetic: